Direkte til indholdet
Gå til forsiden

Koncerter

 

KONCERTER

Folkekirken har et rigt musikalsk liv og er samlet set den største arrangør af musikalske begivenheder i Danmark. 

Nytårskoncert med Tobias Dahl / Grundtvigskirken

Skællet imellem folkemusik og barokmusik/klassisk musik var tilbage i 16-, 17- og 1800-tallet noget mere udvisket end i dag. Dansetyper som f.eks. menuet, polsdanse, polonæse, mazurka og vals går igen i begge genrer. I datidens købstæder betjente den priviligerede stadsmusikant både byens magistrat, kirker, og bedre borgere samt bønderne på landet. Samtidig med det lå stadsmusikanten i konstant strid med, kom i slagsmål med og førte retssager imod organister, upriviligerede musikerer og fuskere.  Stadsmusikanten skulle mestre barokmusikken så vel som bøndernes og borgernes dansemusik, så måske er der flere ligheder imellem genrerne end vi lige går og tror? 

Ved denne koncert vil folkemusikken blive stillet over for det klassiske orgelrepertoire med Tobias Dahl bag orgelet og som fortæller.


Tobias Dahl (1993-) har en bachelor i kirkemusik fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg og en kandidat i kirkemusik fra Det Jyske Musikkonservatorium (DJM) i Aarhus. For nuværende studerer han på solistlinjen på DJM og har undervejs suppleret med undervisning på Hochscule für Kirchenmusik Tübingen i Sydtyskland. Tobias Dahl er desuden aktiv som folkemusiker og komponist og har tidligere været ansat som organist ved bl.a. Skive Kirke. I sin studietid i Esbjerg har han vikarieret ved Grundtvigskirken.

Grundtvigskirkens hjemmeside -> 

 
Skads provsti, Skovvej 2, 6700 Esbjerg , Tlf: 51 72 12 92, Email: skads.provsti(a)km.dk