Direkte til indholdet
Gå til forsiden

Foredrag

 

FOREDRAG

Underholdende, tankevækkende, livgivende, videns- og meningsudveksling, lærerigt..
Det er blot nogle af de ord der kan sættes på et godt foredrag.

Denne side giver dig et godt overblik over forskellige foredrag i og omkring Esbjerg og på Fanø.

Tænkepause med Mette Frisk Jensen / Folkekirkens Hus

Tema: Korruption!

Ved forårets anden og sidste Tænkepause, får vi besøg af seniorrådgiver, Ph.d., og leder af danmarkshistorien.dk ved Institut for Kultur og Samfund ved Århus Universitet.

Vi er best i verden! Vi er best i verden!. Sådan lyder en norsk fodboldkommentators jubelråb, men det kunne også være en nøgtern konstatering fra Aarhus Universitets ekspert i smørelse, Mette Frisk Jensen.
Det er ikke så tit, at vi danskere er de bedste i verden. I skolen sakker vores børn bagud. Der er asiaterne os langt overlegne. Det er jo alligevel en eller anden fra Østeuropa, der vinder. Og i fodbold spiller vi kun lige akkurat op med tidligere undermålere som Albanien og Armenien. Der er virkelig noget galt i Danmark. Men der er ét punkt, hvor vi er bedre end alle de andre. Danmark topper nemlig listen over de mindst korrupte lande i verden. Returkommission, smørelse og penge under bordet er heldigvis undtagelsen og ikke reglen i vores samfund. Resten af verden vil endda vide hemmeligheden bag vores succes. Den danske opskrift på succes er ikke bare tillid og demokrati. Hvis resten af verden vil gøre os rangen stridig, går vejen til toppen over enevældige konger, svenskerkrige og en enkelt statsbankerot.

”Af alle verdens dårligdomme er korruption en af de værste. Indimellem kan jeg endda blive ganske mismodig af at beskæftige mig med området. For kigger vi på hele verden, kan vi kun fortælle en overvældende trist historie om korruptionens allestedsnærværelse og destruktive effekt. Men lige netop i Danmark er det på en eller anden vis lykkedes os at bekæmpe fænomenet. Meget bedre end de fleste andre steder i verden. Det kan heldigvis muntre mig lidt op. Det er måske derfor, jeg de seneste ti år har forsøgt at undersøge, hvordan vi danskere de sidste århundreder har tacklet korruption på en helt unik måde." (Citat: Mette Frisk Jensen)
---
Pris: 75 kr. inkl. vin og en let anretning (Dørene åbnes kl. 18.30)
Studerende: 40 kr.
Tilmelding:
senest torsdag den 6. marts 2025
på mail: karen(at)folkekirkenshus-esbjerg.dk eller tlf. 40 11 93 73

Folkekirkens Hus hjemmesiden ->

 

 

 

 

 

 

 
Skads Provsti, Skovvej 2, 6700 Esbjerg , Tlf: 51 72 12 92, Email: skads.provsti(a)km.dk
CVR nr.: 21283843 - EAN nr.: 5798000857926