Direkte til indholdet
Gå til forsiden

Foredrag

 

FOREDRAG

Underholdende, tankevækkende, livgivende, videns- og meningsudveksling, lærerigt..
Det er blot nogle af de ord der kan sættes på et godt foredrag.

Denne side giver dig et godt overblik over forskellige foredrag i og omkring Esbjerg og på Fanø.

Krigens prædikener / Hjerting kirke

Christian Grund Sørensen.

Krigens prædikener -  når Kaj Munk taler ind i en verden i konflikt.

”… Jeg kan nævne den finske Mor, der kaster sig over sit Barn paa aaben Gade for at dække det med sit Legeme, mens Molotovs Bomber fra Himlen kalder Helvede op fra Dybet omkring hende.”

”… Endnu er der jo mange her til Lands, der tror, at Lidelse er, at Lyntogene ikke kører mere, og Bilen staar paa Klodser, og Kaffen er erstattet med Tungen ud ad Vinduet.”

”… Jeg staar ikke her for at prædike Had mod nogen. Det er mig plat umuligt. Ikke engang Adolf Hitler hader jeg.”

Digterpræsten Kaj Munk fik en central betydning under besættelsestiden i Danmark. Han kom snart under censur, men i prædikenerne havde han et frirum til at udtrykke sine tanker om krig, pacifisme, væbnet modstand og forholdet til fjenden. I dag er Munks overvejelser nok engang aktuelle. Vi har krig i Europa, og måske kan vi bruge nogle af Kaj Munks overvejelser til at blive klogere på, hvordan vi selv bør handle.

Kaj Munk blev henrettet for tysk hånd i 1944. Hans tanker om krig og fred, kirke og samfund, fjende og Gud lever videre. I foredraget om Kaj Munk og krigen vil vi støde på tankevækkende, provokerende, humoristiske og tankevækkende aktuelle perspektiver fra en af Danmarks store sønner.

Christian Grund Sørensen er præst og seniorforsker på Kaj Munk Forskningscentret på Aalborg Universitet. Han er leder for udgivelsen af Kaj Munks prædikener og udgiver senere på året en afhandling om Kaj Munk som prædikant.

Eftermiddagene indledes med fællessang fra Højskolesangbogen og kaffe/te og et stykke brød, hvorefter der er en times program.
Det er gratis at være med, men kaffe/te koster 20 kr.

Hjerting kirkes hjemmeside ->

 
Skads Provsti, Skovvej 2, 6700 Esbjerg , Tlf: 51 72 12 92, Email: skads.provsti(a)km.dk
CVR nr.: 21283843 - EAN nr.: 5798000857926