Direkte til indholdet
Gå til forsiden

Foredrag

 

FOREDRAG

Underholdende, tankevækkende, livgivende, videns- og meningsudveksling, lærerigt..
Det er blot nogle af de ord der kan sættes på et godt foredrag.

Denne side giver dig et godt overblik over forskellige foredrag i og omkring Esbjerg og på Fanø.

”H. C. Andersen og livsrejsen” / Hjerting kirke

Johs. Nørregaard Frandsen, Prof. emer. ved institut for kulturvidenskaber og leder af H. C. Andersen Centret, Syddansk Universitet, Odense

”H. C . Andersen og livsrejsen”

H.C. Andersens kunst rummer en fortællekraft, som vi i dag især kender i eventyrene. I foredraget vil jeg vise, hvordan han kom frem til arbejdet med disse ’små historier’ i samtaler om ’dissonanserne’ med fysikeren H.C. Ørsted. Andersens kunst er forankret i kristendom, naturvidenskab, folketro og egen livsrejse, og det er den kombination, der udfolder hans geni. I sin samtid registrerede Andersen, hvordan dampmaskinen og telegrafen ændrede verden, ligesom han så et nyt Europa blive formet. Han så brud og var selv en mønsterbryder. Hans eventyr brænder sig ind i livet og er stadig så moderne, som da han skrev dem. De rummer humor, fantasi, kærlighed, livslyst, skygger og uhygge, men altid også håb. Det vil foredraget handle om.  

Eftermiddagene indledes med fællessang fra Højskolesangbogen og kaffe/te og et stykke brød, hvorefter der er en times program.
Det er gratis at være med, men kaffe/te koster 20 kr.

Hjerting kirkes hjemmeside ->

 
Skads Provsti, Skovvej 2, 6700 Esbjerg , Tlf: 51 72 12 92, Email: skads.provsti(a)km.dk
CVR nr.: 21283843 - EAN nr.: 5798000857926