Direkte til indholdet
Gå til forsiden

Foredrag

 

FOREDRAG

Underholdende, tankevækkende, livgivende, videns- og meningsudveksling, lærerigt..
Det er blot nogle af de ord der kan sættes på et godt foredrag.

Denne side giver dig et godt overblik over forskellige foredrag i og omkring Esbjerg og på Fanø.

Foredrag og orienteringsmøde om Menighedsrådsvalget / Treenighedskirken

Som indledning til orienteringsmøde om Menighedsrådsvalget 2024 har vi inviteret leder af besættelsessamlingen, Henrik Lundtofte til at tale ud fra overskriften:  

”Befrielsesåret. Da folkestyret blev genindført, og Danmark igen gik til frie valg.” 

Den sidste fase under tysk besættelse var den mørkeste under krigen. Befrielsen kom som en eksplosion af lys og glæde for de mange – men for nogen, også her i Esbjerg, blev maj 1945 et mareridt.

Foredraget fortæller om, hvordan det gik til, da Danmark atter blev frit, men også om, hvordan Danmark vendte tilbage til folkestyre og frie valg. 
Bag kulisserne fandt modstandsbevægelsen og toneangivende Christiansborg-politikere nemlig hinanden i et kompromis og i en fælles befrielsesregering, som beredte vejen for de første frie valg efter krigen i oktober 1945. Mange modstandsfolk også i det sydvestjyske havde store forventninger til efterkrigssamfundet, de drømte om et helt nyt Danmark – foredraget fortæller om, hvordan det gik med de drømme.  

Menighedsrådet vil samme aften orientere om arbejdet i den forløbne funktionsperiode, kommende opgaver, datoer og regler for valgforsamlingen og antallet af kandidater, der skal vælges til menighedsrådet.

Treenighedskirkens hjemmeside ->

 
Skads provsti, Skovvej 2, 6700 Esbjerg , Tlf: 51 72 12 92, Email: skads.provsti(a)km.dk