Direkte til indholdet
Gå til forsiden

Foredrag

 

FOREDRAG

Underholdende, tankevækkende, livgivende, videns- og meningsudveksling, lærerigt..
Det er blot nogle af de ord der kan sættes på et godt foredrag.

Denne side giver dig et godt overblik over forskellige foredrag i og omkring Esbjerg og på Fanø.

”Fodbold – kunst og skabelse” / Hjerting kirke

Ronald Rosvig. Præst og Forfatter

Naivitet er hemmeligheden bag ved den succes, som fodboldspillet har overalt i verden. ”Store børn leger, og store børn kigger på” (Pele) Naivitet beskrives bl.a. som at være barnlig, troskyldig og uerfaren, og så er der ikke langt til at tænke: ”At uden vi bliver som børn på ny, kommer vi ikke ind i Guds rige”.

Måske er det netop det vi fascineres af i spillet med den runde kugle - vi der lever med syndefaldet som en realitet? Og hvad er det for en længsel, der er på færde i fascinationen?

Med afsæt i Hans Jørgen Nielsens roman "Fodboldenglen" over bl.a. K.E. Løgstrups suveræne livstyringer og teatermennesket Peter Brooks tanker om "Det hellige teater" samt inddragelse af litteratur og eksempler fra livsverden og kristendommen vises det, hvordan der er en understrøm af liv i de umiddelbart forskellige udtryksformer - en vilje til liv, der vil livet for dets egen skyld.

I foredraget belyses, hvordan noget ligger fast - er givet, som forudsætning for at spillet, dansen og livet kan tage form. Ikke til noget (forud)bestemt - men bestemt til liv.

Eftermiddagene indledes med fællessang fra Højskolesangbogen og kaffe/te og et stykke brød, hvorefter der er en times program.
Det er gratis at være med, men kaffe/te koster 20 kr.

Hjerting kirkes hjemmeside ->

 
Skads Provsti, Skovvej 2, 6700 Esbjerg , Tlf: 51 72 12 92, Email: skads.provsti(a)km.dk
CVR nr.: 21283843 - EAN nr.: 5798000857926