Anette Foged Schultz. Studenterpræst og pilgrimspræst. Horsens.
Pilgrimsvandringen har fået en renæssance og er blevet populær blandt mange mennesker – også mennesker, der ikke er troende. Men når man vandrer som pilgrim, ”træder man ind i” et gammelt kristent forsoningsritual, om man ved af det eller ej. Pilgrimmen vandrer imod et helligt sted – sådan lyder definitionen på en pilgrim – og helligstedet er i vores kultur en kirke. Hvad ”gør vandringen” ved et menneske? Hvilken betydning ligger der i det gamle ritual? Hvordan kan det være, at pilgrimsvandring – efter 500 år – igen bliver vakt til live?
Anette Foged Schultz har været med i den bevægelse, der opstod for 20-25 år siden, da mennesker fra hele verden pludselig begyndte at bryde op og begive sig på pilgrimsvandring mod gamle kristne pilgrimsmål. Hun arrangerede den første offentlige pilgrimsvandring i Danmark i 2001. Hun har siden været pilgrimspræst i Viborg og arbejder nu som studenterpræst i Horsens.
Eftermiddagene indledes med fællessang fra Højskolesangbogen og kaffe/te og et stykke brød, hvorefter der er en times program.
Det er gratis at være med, men kaffe/te koster 20 kr.