Direkte til indholdet
Gå til forsiden

Andet

 

ANDET

Folkekirkens kerneydelser er gudstjenesten og kirkelige handlinger, men folkekirken er også en vigtig aktør i kulturlivet.
Denne side giver dig et godt overblik over andre kulturelle tilbud i og omkring Esbjerg og på Fanø.

Filmklub / Hjerting kirke

Trøffeljægerne fra Piemonte, Italien 2020, 1 time 20 minutter

En smukt fortalt dokumentarfilm.

Dybt inde i skovene i Piemonte i Italien jager en håndfuld mænd, halvfjerds eller firs år unge, den dyre, hvide Alba-trøffel, der indtil videre har modstået samtlige forsøg på at lade sig dyrke.

De vejledes af en hemmelig kultur og træning, der videregives gennem generationer, samt deres elskede og skarpt trænede hundes næser. De lever et enklere, langsommere liv i harmoni med deres loyale dyr og billedskønne land, der synes som direkte fra et eventyr. De er skal ikke forholde sig til mobiltelefoner eller internettet og vælger i stedet lave deres mad selv og prioriterer personlige forbindelser og fællesskab.

Efterspørgslen på hvide trøfler stiger hvert år, selvom udbuddet falder. Som resultat af klimaforandringer, skovrydning og mangel på unge afløsere, er trøffeljægernes hemmeligheder mere efterspurgte end nogensinde.

Men som det bliver tydeligt, besidder disse aldrende mænd måske noget, der er meget mere værd end en dyrebar delikatesse: hemmeligheden bag et rigt og meningsfyldt liv.

Hjerting kirkes hjemmeside -> 

 
Skads provsti, Skovvej 2, 6700 Esbjerg , Tlf: 51 72 12 92, Email: skads.provsti(a)km.dk