MGK-syd / Tjæreborg kirke
 

MGK-syd / Tjæreborg kirke

04/12-19 19:00 til 21:00

MGK-syd i Tjæreborg Kirke og sognehus

Der er i år 25 unge musikere på MGK afdelingen i Esbjerg. De unge er fordelt på forskellige instrumenter inden for både rytmisk og klassisk musik. MGK står for Musikalsk Grundkursus og fungerer bl.a. som en forskole til konservatoriet. For at blive optaget på MGK, skal man igennem en meget krævende optagelsesprøve, og der er kun plads til de allerbedste. Der er med andre ord tale om yderst talentfulde unge lokale musikere, som for de flestes vedkommende ender med at blive professionelle.

Julekoncerten har hovedvægt på den klassiske musik og den akustiske del af den rytmiske genre også kaldet “Unplugged”. Som det nye er der sangskrivere blandt de studerende, der har fået til opgave at skrive netop til julekoncerten i Tjæreborg. Dermed får vi en første opførelse at høre.

Alle 25 studerende synger til daglig i kor under ledelse af Rasmus Kjærgaard, og koret bliver en del af julekoncertens program.

Margrethe Langer Bro er at finde i sognesalen ved flygelet. Hun er lærer og fast akkompagnatør for instrumentalisterne og sangerne. Margrethe er knyttet til Esbjerg Kulturskole. Nicolas Kock er MGK koordinator samme sted. Det er tredje år MGK-Syd gæster Tjæreborg Kirke og Sognehus med en julekoncert.

Menighedsrådet vil være vært ved en forfriskning. Alle er velkomne.

 
Skads provsti, Skovvej 2, 6700 Esbjerg , Tlf: 76 12 12 92, Email: skads.provsti(a)km.dk